Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka azjatycka z kapusty

Składniki:

  • ¼ główki kapusty pekińskiej
  • ½ startej marchewki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 tajska papryczka
  • ¼ szkl posiekanej kolendry
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • kilka kropel oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki soli

Sposób wykonania:
Kapustę drobno poszatkować po czym dodać do niej startą marchewkę, cebulę pokrojoną w piórka, posiekaną papryczkę chili oraz kolendrę.
Całość dokładnie wymieszać po czym skropić olejem sezamowym, olejem roślinnym, octem ryżowym oraz sokiem z limonki.
Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą.
Wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *