Składniki:
- 70 dag rostbefu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta cynamonu
- kilka ziarenek kolendry
- kilka goździków
- 2 cebule
- 1 łyżeczka posiekanego imbiru
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 puszka pomidorów
- szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka soli
Sposób wykonania;
Mięso pokroić w kostek po czym obsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu, wówczas mięso wyjąć a na pozostały tłuszcz wrzucić pokrojona cebulę, kolendrę, cynamon, imbir, goździki, kminek, paprykę, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i przesmażyć, wówczas włożyć powrotem mięso, wrzucić jeszcze pomidory razem z zalewą.
Wymieszać i trzymać na ogniu przez kilka minut.