Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piure z rzepy na sposób Irlandzki

Składniki:

    • 1 kg obranej, pokrojonej w kostkę rzepy
    • 5 łyżek masła
    • 2 cebule, obrane, pokrojone w kostkę
    • 2 łyżki oleju
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć powoli aż cebulka zupełnie zmięknie i lekko się zezłoci. W razie potrzeby dolać odrobinę wody. Rzepę zalać wodą, gotować aż zmięknie, dokładnie obsączyć. Połączyć ugotowaną rzepę, przygotowaną cebulę, masło, sól i pieprz wymieszać. Używając tłuczka do ziemniaków lub miksera przygotować puszyste piure. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *