Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bobotie

Składniki:


• 300 ml mleka
• 3 dag masła
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 kg mielonej wołowiny
• 1 łyżka curry
• 9 dag suszonych moreli
• 9 dag migdałów
• 2 łyżki soku z cytryny
• 2 jajka
• 3 dag płatków migdałowych
• kromka białego chleba bez skórki
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, rozetrzeć.Chleb włożyć do płytkiego naczynia, skropić 2 łyżkami mleka i odstawić na 5 minut. Na dużej patelni roztopić masło, włożyć cebulę oraz czosnek i mieszając od czasu do czasu, smażyć na wolnym ogniu przez kilka minut, aż będą miękkie.
Następnie dodać mielone mięso i mieszając smażyć przez 5 minut, aż się zrumieni.Zebrać łyżką nadmiar tłuszczu z patelni. Dodać curry i mieszając smażyć przez 2 minuty.Dodać pokrojone morele, grubo posiekane migdały bez skórki, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.Chleb rozgnieść z odrobiną mleka na papkę, dodać do mięsa, wymieszać. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC.Do miski wbić jajka, wlać pozostałe mleko, lekko ubić, dodać sól i pieprz do smaku. Polać mięso, posypać płatkami migdałowymi i piec jeszcze 25 – 30 minut w tej samej temperaturze, aż mleko się zetnie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *