Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z halibuta wanilią pachnący

Składniki:

    • 2 steki z halibuta po 35 dkg każdy
    • ½ laski wanilii
    • 2 łyżki wytrawnego wina
    • sól, pieprz
    • 50 dkg szparagów z wody
    • sos Holenderski

Sposób przyrządzenia:
Steki umyć, osuszyć. Połowę laski  waniliowej przeciąć wzdłuż, nożem wyskrobać miąższ z nasionami, natrzeć nimi steki. Tak przygotowane steki umieścić w naczyniu żaroodpornym, dodać wino, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie przykryć dokładnie folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 25 minut. Podawać ze szparagami z wody i sosem Holenderskim.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *