Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikle z okry z papryczkami chili

Składniki:

    • 1,5 kg oczyszczonych, młodych strąków okry
    • 2,1 szklanki octu 5%
    • 2 szklanki wody
    • 3 łyżeczki cukru
    • 2 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka pieprzu białego
    • 1 łyżeczka nasion kolendry
    • 1 łyżeczka nasion kopru
    • 1 łyżeczka nasion kminku
    • po 1 papryczce chili bez nasion na słoik


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu doprowadzić do wrzenia ocet i wodę, dodać sól, cukier, biały pieprz, nasiona kolendry, kminku i kopru, gotować 1 minutę. Do każdego słoja z okrą włożyć gałązkę kopru i papryczkę chili. Zalać schłodzoną marynatą, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce do 14 dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *