Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowana papryka jalapeno z mięsnym farszem Iwony

Składniki:

    • 20 papryk
    • 50 dkg mielonego, mieszanego mięsa
    • 2 jajka
    • sól, pieprz
    • tarta bułka
    • olej do głębokiego smażenia


    Sposób przyrządzenia:

    Paprykę zalać wrzątkiem, pozostawić na kilka minut, odcedzić, schłodzić. Każdy strąk naciąć delikatnie wzdłuż i przez powstały otwór delikatnie usunąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami, farszem napełnić wnętrze papryki. Tak przygotowane papryczki moczyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć partiami w dobrze nagrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem obsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *