Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brukselka z pomidorami na liściach kapusty pekińskiej

Składniki:

    • 400 mg pomidorów z puszki
    • 1 duża posiekana cebula
    • 1 posiekana zielona papryka
    • 3 łyżki masła
    • 2 ząbki czosnku pokrojonego w cienkie plasterki
    • 2 szklanki brukselki
    • ½ łyżeczki bazylii
    • sól, pieprz do smaku
    • 4 liście kapusty pekińskiej


    Sposób przyrządzenia:

    Roztopić na patelni masło, podsmażyć cebulę, paprykę i czosnek przez  4 minuty, dodać brukselkę i pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią, dusić na małym ogniu około 20 minut. Na półmisku na liściach sałaty wyłożyć sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *