Cykl – przxepisy mistrzów
Składniki:
- Rostbef grilowany – 250 g
- Sos chrzanowy – na zimno – 30 g
- Szpinak odparowany z czosnkiem – 50 g
- Buraczki słodko – winne (50 g):
- Cukier brunatny – 150 g
- Ocet winny – 150 g
- Buraczki ugotowane i starte – 700 g
Sposób przyrządzenia:
Buraczki słodko – winne:
Z cukru i octu zrobić syrop, odparować do 2/3 objętości i wymieszać z buraczkami.
Szpinak wyłożyć w ausztycherze, następnie ułożyć stek. Z buraczków zrobić dwie łezki, sos chrzanowy podać w koszyczku z parmezanem. Udekorować dymką, zgrilowana papryczką, świeżą szałwią i emulsją z chili.
Autor: David Selex
2 comments for “Rostbef wołowy w sosie chrzanowym”