Cykl – przxepisy mistrzów
Składniki:
- Rostbef grilowany – 250 g
- Sos chrzanowy – na zimno – 30 g
- Szpinak odparowany z czosnkiem – 50 g
- Buraczki słodko – winne (50 g):
- Cukier brunatny – 150 g
- Ocet winny – 150 g
- Buraczki ugotowane i starte – 700 g
Skład: 0,5kg śledzi solonych 2 jajka na twardo majonez śmietana chrzan tarty szczypiorek sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Śledzie wymoczyć, odsączyć wodę. Przygotować sos, śmietanę wymieszać z majonezem, chrzanem, sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i łyżką utartego na drobnej tarce buraka. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku polać sosem. Udekorować plastrami cytryny i…
Skład: ozorek wołowy włoszczyzna mąka masło chrzan tarty przyprawy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ozorek dokładnie wyszorować, włożyć do garnka , zalać wrzątkiem. Dodać włoszczyznę, cebulę, pieprz, ziele, liść laurowy. Gotować ok. 3 godzin. Z ugotowanego ozora, gdy przestygnie ściągnąć skórkę. W rondlu przygotować z masła i mąki jasną zasmażkę, dodać utarty chrzan, rozprowadzić chłodnym wywarem,…