Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń z miesa mielonego

Najlepsze w tym przepisie jest to, że ilość mięsa jest dowolna! Tanie i smaczne!
Składniki:

  • mięso mielone mieszane
  • papryka zielona i żółtą
  • cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • Vegeta
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzenia:
Paprykę i cebule pokroić w bardzo drobne kosteczki, zmieszać je z mięsem i dobrze wymieszać. Dodać jajko i bułkę tarta, dodać przyprawy do smaku. Dobrze wymieszać. Z uzyskanego „ciasta” ulepić bochenek i włożyć go do nasmarowanej formy żaroodpornej. Wsmarować trochę oleju na wierzch bochenka. Piec około 45 min na około 175-180 stopni aż bochenek zrobi się rumiany na wierzchu. Podawać z ziemniakami prasowanymi, jasnym sosem i sałatką z ogórków, mizerią. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *