Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuropatwy pieczone w boczku

Składniki:


• 3 kuropatwy
• 3 duże plastry wędzonego boczku
• 10 szalotek lub małych cebulek
• 1/4 główki włoskiej kapusty
• 4 łyżki masła
• 2 jabłka
• pęczek tymianku
• łyżka soku z cytryny
• 1/2 szklanki bulionu
• 4 łyżki białego wina
• sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kuropatwy umyć, natrzeć solą i pieprzem, do każdej tuszki włożyć po kilka gałązek tymianku.
Następnie tuszki owinąć plastrami boczku i związać nicią. Cebulki obrać z łupin.
Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć nasiona. Kapustę podzielić na liście, sparzyć wrzątkiem, wyłożyć nimi płaską żaroodporną formę. Połowę masła rozgrzać na patelni, obsmażyć kuropatwy, wyłożyć na liście kapusty.
Na tym samym tłuszczu obsmażyć cebulki oraz ćwiartki jabłek i dołożyć do kuropatw. Podlać połową bulionu i winem. Piec 30 minut w 200ºC, skrapiając bulionem. Resztę masła rozetrzeć z odrobiną soli i sokiem z cytryny, położyć na tuszkach przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *