Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klasyczne zrazy zawijane

Składniki:


• 1 kg wołowiny bez kości
• 2 ogórki kiszone
• 10 dag słoniny
• cebula
• 2 suszone grzybki
• łyżka musztardy
• łyżka oliwy
• łyżka mąki
• łyżeczka vegety
• tłuszcz do smażenia
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek włókien na plastry grubości 1,5 – 2 cm
Rozbić starannie tłuczkiem z obu stron, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić oliwą.
Cebulę, ogórki i słoninę pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z musztardą.
Nałożyć farsz na płaty mięsa, ciasno je zwinąć i obwiązać nitką.
Zrazy zrumienić na tłuszczu, przełożyć do rondla, dodać umyte grzybki, wegetę, podlać wodą (około 1,5 szklanki), przykryć przykrywką i dusić do miękkości na małym ogniu, w miarę potrzeby dodając wody.
Miękkie zrazy wyjąć, usunąć nitki. Mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać do sosu, zagotować, włożyć zrazy.
Podawać z kaszą gryczaną na sypko i surówką z czerwonej kapusty.

1 comment for “Klasyczne zrazy zawijane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *