Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pekińskiej z papryką

Składniki:

  • główka kapusty pekińśkiej
  • ogórek
  • 2 strąki papryki konserwowej
  • czerwona cebula
  • ugotowana pierś z kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Kapustę poszatkować, ogórka obrać i pokroić na plasterki a paprykę w paski.
    Następnie cebulę pokroić w krążki a pierś z kurczaka w kostkę.
    Wszytskie skałdniki wymieszać ze sobą.
    Następnie olej wymieszać z musztardą.
    Doprawić do smku solą, pieprzem oraz cukrem i polać sałatkę.
    Całość dokałdnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *