Składniki:
• 15 dag pieczarek
• 1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem
• 4 łyżki oleju
• 1 kg filetu z indyka rozkrojonego na plaster
• 20 dag twarożku ziołowego
• papryka w proszku
• 4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
• 1 gałązka rozmarynu
• 9 gałązek tymianku
• cząstki cytryny do dekoracji
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Grzyby i cebulki oczyścić, pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą i pieprzem.
Mięso opłukać, osuszyć, rozłożyć, posmarować twarożkiem i farszem grzybowym. Piekarnik rozgrzać do 175ºC.
Mięso zwinąć, 2 łyżki oleju wymieszać z solą, pieprzem i papryką, posmarować roladę.
Gałązki ziół opłukać i osuszyć i razem z plasterkami czosnku ułożyć na roladzie.
Mięso obwiązać nicią kuchenną. Roladę położyć na blachę opłukaną zimną wodą i piec około 60 minut.
Wyjąć, pokroić w grube plastry i udekorować cząstkami cytryny.
2 comments for “Rolada z indyka z farszem grzybowym”