Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalarepy, selera i marchwi

Składniki:

  • 50 g kalarepy
  • 1 filiżanka kwaśnej śmietany
  • 50 g selera
  • 1/2 filiżanki oleju
  • 50 g marchwi
  • sól
  • 150 g pomidorów
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 świeże papryki
  • ocet
  • 2 jaja ugotowane na twardo

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę, kalarepę i selera zetrzeć na tarce.
    Pomidory i jajka w kostkę a paprykę w paski.
    Następnie śmietanę wymieszać z olejem, solą, musztardą obrać octem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i całość wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *