Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków z fasolką szparagową

 

Składniki:

  • 25 dag ziemniaków
  • 1 seler
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 4 jaja (ugotowane na twardo)
  • kilka łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 4 pomidory

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie po czym pokroić je w kostkę.
    Fasolkę również ugotować i pokroić na mniejsze kawałki, jajka pokroić w cząstki a seler zetrzeć na tarce.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Polać majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Udekorować kawałkami pomidora.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *