Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne paprykowe leczo  Iwony

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg kiełbasy wiejskiej
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • ½ szklanki ostrego keczupu
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku


 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i pokroić  w półplasterki, kiełbasę w paseczki, oczyszczone pieczarki w plasterki i podsmażyć na oliwie. Przełożyć do rondla, podlać 2  szklankami wody i poddusić na małym ogniu około 10 minut, doda  pokrojoną w paseczki paprykę , keczup i koncentrat pomidorowy, gotować 35 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć  do wyparzonych słoiczków i pasteryzować około 30 minut. Doskonała błyskawiczna potrawa w zimie.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *