Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowy warzywny słoik na zimę Iwony

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 2 żółte papryki
  • ½ kg cebuli
  • 1 kg ogórków
  • 1 kalafior
  • 8 ząbków czosnku
  • ½ kg żółtej fasolki szparagowej

    Zalewa:

  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka octu
  • 1 ½  litra wody
  • 2 ½ łyżki soli
  • przyprawa do ogórków konserwowych

    Sposób przyrządzenia:
    Do wyparzonych słoików układać warstwami plastry marchewki, ogórka, cebuli, paski papryki, blanszowane różyczki kalafiora i blanszowaną fasolkę oraz po ząbku czosnku. Z podanych składników zagotować zalewę, dodać  przyprawę do ogórków i gorącą zalewą zalać słoiczki. Pasteryzować około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *