Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańcze nadziewane sałatką

 

Skład:


  • 4 duże pomarańcze
  • 200 g. pieczonego kurczaka (pierś)
  • łyżka siekanej natki
  • łyżka szczypiorku
  • majonez
  • sok cytrynowy
  • biały pieprz
  • sól, cukier

 

Sposób wykonania:

Pomarańcze wyszorować, sparzyć, ściąć czapeczki (1/4 lub 1/3 od
góry), wyjąć owoc nie uszkadzając skorki. Pomarańcz i mięso pokroić w
niewielka kostkę, wymieszać z majonezem, natka i szczypiorkiem. Doprawić
sokiem c., cukrem, sola i pieprzem. Sałatkę nałożyć do wydrążonych skórek
pomarańczy, nakryć czapeczką i podać po ochłodzeniu z gałązka natki i na
listku sałaty.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *