Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Winogrona z jabłkami do mięs

Składniki:

  • 1 kg winogron
  • 1 kg jabłek
  • 40 dag cukru
  • 1 łyżeczka kwasu cytrynowego
  • 2 goździki
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • odrobina mielonego imbiru

    Sposób wykonania:

    Winogrona wrzucić do garnka i zagotować po czym wymieszać z kwaskiem cytrynowym i cukrem.
    Nadal  trzymać na małym ogniu.
    Następnie obrane jabłka pokroić w kostkę i dodać do winogron.
    Gotować do momentu, aż całość zgęstnieje, wówczas doprawić  do smaku i przełożyć do słoików.
    Szczelnie zakręcić  i pasteryzować około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *