Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety śledziowe z żurawiną i ogórkiem

Składniki:

  • 10 małych marynowanych filetów śledziowych
  • 2 cytryny
  • 4 korniszony
  • 1 papryka zielona marynowana
  • 1 papryka czerwona marynowana
  • smażone w cukrze żurawiny
  • natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Filety śledziowe wyjąć z marynaty, osączyć. Korniszony i paprykę pokroić w cieniutkie paski i położyć na każdym filecie, dodać natkę pietruszki i ściśle zwinąć w rulonik. Cytrynę umyć , przekroić na cząstki ułożyć pomiędzy rulonikami śledzi. Na każdym ruloniku położyć łyżeczką żurawiny i udekorować listkami zielonej pietruszki. Śledziki można podać jako Wigilijne danie.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *