Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Flądra zapiekana w ziarnie sezamowym

Składniki:

  • 4 filety z fladry
  • ½ szklanki wytrawnego białego wina
  • szklanka ziarna sezamowego
  • szklanka tartej bułki
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 cytryna
  • oliwa do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, osuszyć, osolić. Na patelni lekko podrumienić ziarno sezamowe i tartą bułkę. Obtoczyć filety. Wysmarować żaroodporne naczynie i ułożyć w nim ryby. Posypać obranym, pokrojonym na drobno czosnkiem, podlać winem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Ryby będą gotowe jak bułka tarta się zarumieni. Wyłożyć na półmisek i udekorować plasterkami cytryny. Podawać z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *