Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 dag suszonych grzybów
- żółtko
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki starego chrzanu
- łyżka oleju
- 3 łyżki masła
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia jajka ugotowane na twardo przekroić wzdłuż na pół ( nie obierać ze skorupek).
Następnie wydrążyć delikatnie białka i żółtka i razem z grzybami zemleć w maszynce.
Wówczas dodać masło, chrzan oraz posiekana natkę pietruszki.
Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym farszem napełnić skorupki jajek.
Na sam koniec podsmażyć jajka kładąc na patelnie rozgrzanym olejem farszem do dołu.