Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z marchwi, cukinii i papryki

Składniki:

  • 2 l rosołu
  • 2 marchewki
  • cebula
  • papryka
  • cukinia
  • ząbek czosnku
  • 1 szkl. makaronu
  • puszka fasoli
  • bazylia
  • łyżka parmezanu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Cebule położyć na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec aż się zarumieni.
    W między czasie paprykę pokroić w kostkę, marchewki na plasterki a cukinie w paseczki.
    Pokrojone warzywa zalać bulionem i trzymać na małym ogniu około 15 minut..
    Po tym czasie dodać cebulę oraz czosnek i gotować kolejne 10 minut.
    Ugotować makaron według opisu na opakowaniu  i podawać go z zupą.
    Przed podaniem posypać parmezanem oraz bazylią.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *