Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z pomidorkami i rukolą

Składniki:

  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 500 g pappardelle
  • 1 pęczek rukoli
  • 100 g parmezanu

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać obrane i pokrojone pomidorki.
    Wymieszać i trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać rukolę.
    W między czasie ugotować makaron według opisu napakowaniu i dodać go do pomidorków.
    Całość wymieszać aby makaron równomiernie pokrył się sosem i podgrzać.
    Przed podaniem posypać parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *