Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodna zupa z dyni i pomarańczy

Składniki:

    •    1 dynia
    •    5 pomarańczy
    •    100 ml likieru pomarańczowego
    •    6 łyżek cukru pudru
    •    12 łyżeczek cynamonu
    •    ½ łyżeczki kardamonu
    •    ½ łyżeczki imbiru
    •    szczypta goździków
    •    1 l wytrawnego białego wina
    •    0, 5 l wina musującego
    •    0, 5 l wody

    Sposób wykonania:
    0, 5 kg miąższu z dyni pokroić w kostkę, obrane pomarańczę podzielić na cząstki.
    Podlać całość białym winem oraz likierem i odstawić w chłodne miejsce.
    Przed podaniem dodać wino musujące oraz wodę.
    Całość dokładnie wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *