Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki z pieczarkami i groszkiem

Składniki:

  • 30 dag makaronu wstążki
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • 10 dag boczku
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 szkl. śmietany
  • 1 szkl. groszku
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie boczek pokrojony w kostkę oraz posiekaną cebule przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pieczarki pokrojone na plasterki.
    Trzymać kilka minut na ogniu i dodać jeszcze posiekany czosnek, groszek oraz przyprawy do smaku.
    Gotować około 5 minut i dodać śmietanę.
    Odcedzony makaron uformować w gniazda, ułożyć je na talerzu i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *