Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czerwona kapusta w winie

Składniki:

  • 1 czerwona kapusta
  • 200 g rodzynek
  • 1 szkl. czerwonego wina
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól

    Sposób wykonania:

    Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle.
    W między czasie poszatkować kapustę a rodzynki sparzyć wrzątkiem i razem wrzucić do cebulki.
    Całość dokładnie wymieszać, wrzucić jeszcze ziele angielskie i liść laurowy.
    Podlać całość winem i trzymać na małym ogniu około 40 minut.
    Przede podaniem doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *