Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa krem z kurakami

Składniki:

  • 250 g ziemniaków
  • 800 ml wywaru z warzyw
  • 300g kurek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 50 g creme fraiche
     

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemianki pokroić w kostkę, która zalać wyrywam i gotować około 15 minut.
    W między czasie pokroić grzyby i przesmażyć je na rozgrzanej oliwie, wówczas doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Następnie ziemniaki razem z wywarem zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym oraz gałką muszkatelową.
    Na sam koniec wrzucić grzyby, posiekana natkę pietruszki oraz serek.
    Całość dokładnie wymieszać.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *