Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywna pizza na polencie

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy kukurydzianej
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 5 dag żółtego sera
  • ząbek czosnku
  • brokuł
  • ½ strąka czerwonej papryka
  • ½ strąka zielonej papryki
  • bazylia

Sposób wykonania:

  1. Kasze zalać ¾ l osolonej wody i gotować do momentu, aż kasza chłodnie całą wodę, wówczas dodać parmezan i zestawić z ognia.
    Kasze rozłożyć na pergaminie i odstawić do ostygnięcia,
    Następie brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.
    W między czasie papryki pokroić w kostkę , czosnek posiekać a ser zetrzeć na tarce.
    Kaszę posypać serem oraz czosnkiem i ułożyć na niej brokuły i paprykę.
    Całość posypać solą, pieprzem oraz bazylią i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *