Składniki:
- ½ kg wołowiny
- 3-4 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 4 duże marchewki
- 4 duże pietruszki
- ½ kg ziemniaków
- 1 liść laurowy
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Do garnka wlać litr wody dodać listek laurowy i osolić, dodać uprzednio umytą wołowinę podzieloną na 6 części i gotować na małym około godziny. Obrać cebulę i czosnek, posiekać. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić plasterki. Warzywa dodać do wołowiny i jeszcze gotować 45 minut. Gdy wszystkie składniki będą miękkie do sosu który wytworzył się podczas gotowania dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i obficie pieprzem. Podawać gorące z chlebem razowym.