Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zimowy wołowy gulasz

 

Składniki:

  • ½ kg wołowiny
  • 3-4 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 duże marchewki
  • 4 duże pietruszki
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 liść laurowy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Do garnka wlać litr wody dodać listek laurowy i osolić, dodać uprzednio umytą wołowinę podzieloną na 6 części i gotować na małym około godziny. Obrać cebulę i czosnek, posiekać. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić plasterki. Warzywa dodać do wołowiny i jeszcze gotować 45 minut. Gdy wszystkie składniki będą miękkie do sosu który wytworzył się podczas gotowania dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i obficie pieprzem. Podawać gorące z chlebem razowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *