Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z łososiem i szparagami

Składniki:

  • 1 słoiczek zielonych szparagów w zalewie
  • 100 g wędzonego łososia
  • 500 g makaronu tagliatelle
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryn
  • 100 ml słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie łososia pokroić w kostkę i przesmażyć go na oliwie z oliwek po czym dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oskim z cytryny.
    Następnie dodać posiekany koperek i szparagi pokrojone na kawałki.
    Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze minutę.
    Na koniec sosem polać odcedzony makaron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *