Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parowce babci Czesi

Składniki:
1.1kg maki
2.5 dkg drozdzy
3.3 lyzki cukru
4.1 cukier waniliowy
5.0,5 l mleka
6.4 jajka
Sposób przyrządzenia:
Drozdze rozmieszac z mlekiem.Odstawic az urosnie.Dodac mleka jajka cukier i make troche soli do smaku i odstawic az wyrosnie.Wyjac na stolnice i robic kulki lub wycisnąć szklanka.Na garnek nałożyć szmate i obwiązać.Jak woda się zagotuje nałożyć kluski na szmate przykryc drugim garnkiem i gotowac ok.5 minut.Podawac z polewa truskawkowa lub jagodowa(wymieszać śmietane z zmikaowanymi owocami)
Przepis został nadesłany na Drugą edycję Konkursu Pychotki przez Gziute.

5 comments for “Parowce babci Czesi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *