Składniki na biszkopt:
1. 3/4szklanki cukru
2. 4 jajka
3. 1 szklanka maki
4. 1 budyn waniliowy
5. 1 lyzeczka proszku do pieczenia
6. 2 lyzki oleju
Sposób przyrządzenia:
Ubic bialka na sztywno z cukrem ,dodac żółtka i reszte produktow.Piec ok.30 minut w tem.180*
Skłaniki na blat kokosowy:
1. 2 paczki wiorek kokosowych
2. 1 szklanka cukru
3. 5 bialek
Sposób przyrządzenia:
Bialka z cukrem ubic na sztywno,do tego dodac wiorki i lekko wymieszac.Mase wyłożyć na dobrze wysmarowana blaszke i piec ok.20 min.w 180*
Składniki na krem:
1. 1 puszka ananasow
2. 1 margaryna
3. 1 budyn waniliowy
4. 5 zoltek
Sposób przyrządzenia:
Ananasy oddzielic od soku i pokroic w kostke.Czesc soku zagotowac a w drugiej czesci rozpuścić budyn i dodac żółtka,rozmącić.Wlac to na gotujący sok i chwile pogotowac.Po ostygnieciu masy dodac margaryne i zmiksowac.
Biszkopt posmarowac cienko kremem i ułożyć ananasy ,znowu posmarowac kremem i przyłożyć blat kokosowy.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Puchotki przez Gziute.
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi
1 comment for “Placek kokosowy”