Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z masą krówkową

 

Składniki:

  • 4 żółtka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 0, 5 kg mąki
  • 25 dag margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ śmietany 30%
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 2 mixy śmietany
  • 1 masa karkówka
  • orzechy włoskie

 

Sposób wykonania:

  1. Margarynę posiekać razem z mąka po czym dodać żółtka, cukier puder oraz proszek do pieczenia.
    Całość dokładnie wyrobić, podzielić na dwie części i przełożyć do brytfanny i upiec
    W między czasie śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru pod koniec dodać mixy śmietanowe.
    Na ciastach rozłożyć keksami masę.
    Posmarować wierzch masa korówkową i posypać startym i orzechami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 15 minut.
    Po upieczenia złożyć układając jeden na drugim wierzchami do siebie.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *