Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z curry i warzywami

Składniki:

  • 4 woreczki ryżu
  • przyprawa curry
  • 1zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 marchew
  • 5 pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 seler
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • 3 łyżki oleju

Sposób wykonania:
Ryż zalać wodą z dodatkiem curry i gotować około 25 minut.
W między czasie papryki pokroić w kostkę, marchew pieczarki w plasterki, seler w zapałki a cebulę posiekać.
Wszystkie warzywa wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i udusić do miękkości.
Wówczas doprawić do smaku solą pieprzem oraz mieloną papryką.
Ugotowany ryż odcedzić, ułożyć na talerzu i polać go warzywami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *