Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywna zupa

Składniki:

  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 6 ziemniaków
  • ½ selera
  • kawałek pora
  • 2 cebule
  • 1 l bulionu
  • 1 szkl. mleka
  • 5 łyczek śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • mąka

Sposób wykonania:

  1. Warzywa obrać i pokroić na małe kawałki, które zalać bulionem oraz mlekiem i ugotować do miękkości.
    W trakcie wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, posiekany czosnek.
    Po około 30 minutach dodać śmietanę wymieszaną z  mąką.
    Dokładnie wymieszać, zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *