Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkoptowy z masą

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 margaryna
  • olejek do ciasta
  • 2 galaretki
  • 1,5 szkl. cukru

    Biszkopt:

  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. mąki
  • ½ szkl. cukru pudru
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz 4 łyżki gorącej wody.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie popaczyć.
    Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 1 godziny.
    W między czasie margarynę utrzeć razem z cukrem w trakcie dodając po 1 żółtku.
    Następnie galaretkę przyrządzić według opisu na opakowaniu , gdy zacznie tężeć dodać ją do jajecznej masy.
    Wymieszać i na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywna pianę, delikatnie połączyć.
    Doprawić do smaku olejkiem i rozsmarować na biszkopcie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *