Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaszanka w jabłkach

Składniki:

  • 50 dag kaszanki gryczanej
  • 12 winnych jabłek
  • łyżka majeranku
  • 3 łyżki masła
  • 5 dag tłustego boczku
  • ½ cytryny
  • łyżka cukru pudru
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Z jabłek ściąć wierzch a miąższ delikatnie wydrążyć.
    Następnie boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni, wówczas doda kaszankę i razem przesmażyć.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem pudrem.
    Wnętrza jabłka skropić sokiem z cytryny i napełnić farszem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *