Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krupnik z ziemniakami

 

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 6 szkl. rosołu
  • 1 porcja włoszczyzny
  • 5 cebul
  • vegeta
  • ½ kg ziemniaków
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem Vegety po czym ją osaczyć.
    Następnie włoszczyznę obrać i pokroić a cebule posiekać i obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas wlać rosół i doprowadzić do wrzenia.
    Dodać jeszcze obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości po czym dodać kasze.
    Wymieszać, doprawić do smaku.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *