Składniki:
- 4 plastry wołowiny
- 10 dag wędzonego boczku
- 1 ogórek kiszony
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 200 ml białego wina
- 1 szkl. wody
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- 20 dag pieczarek
Sposób wykonania:
Filety z indyka lekko rozbić tłuczkiem.
Następnie cebulę pokroić w talarki, ogórka na 4 słupki a boczek w plasterki.
Na każdym plastrze wołowiny ułożyć boczek, cebulę i słupek ogórka.
Całość oprószyć solą oraz pieprzem i zawinąć w roladki, które spiąć wykałaczkami.
Usmażyć an rozgrzanym oleju.
Obsmażone przełożyć do rondla i podlać winem oraz woda.
W między czasie plasterki pokroić na plasterki, które udusić na rozgrzanym maśle po czym dodać do mięsa i dusić razem do miękkości.