Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina zapiekana w warzywach

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • ½ główki kapusty
  • marchewka
  • pietruszka
  • seler
  • 2 cebule
  • 1 szkl. bulionu
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • oliwa
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania:

    1. Posiekana cebulę zeszklić a rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso pokrojone  kostkę i razem smażyć.
      Następnie podlać bulionem, doprawić do smaku i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut.
      W miedzy czasie poszatkować kapustę a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce, wszystko przełożyć do mięsa i dusić około 30 minut.
      Na koniec doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *