Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane pieczarki z szynką i papryką

Składniki:

  • 15 dag żółtego sera
  • 15 dag szynki
  • 3 pieczarki
  • cebula
  • ½  czerwonej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • bazylia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z pieczarek odciąć nóżki iw wydrążyć trochę miąższu z kapeluszy.
    Odcięte nóżki, paprykę, cebulę oraz szynkę drobno posiekać.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek.
    Następnie posiekaną natkę pietruszki , bazylię oraz olej wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać pieczarki i posypać je starym serem.
    Na koniec wionąc je w folie aluminiową i grillować około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *