Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z pulpetami

Składniki:

  • 3 kostki rosołowe
  • 2 cebule
  • 1 listek laurowy
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ puszki czerwonej fasoli
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka majeranku

Sposób wykonania:

  1. Cebule posiekać i zeszklić ma rozgrzanej oliwie po czym wrzucić ja do wrzącego bulionu razem z listkiem laurowym.
    Następnie do mięsa dodać trochę bułki tartej, rozgnieciony czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać i formować małe pulpety, które wrzucić do bulionu i gotować około 10 minut.
    Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę i trzymać na ogniu kolejne 10 minut.
    Dodać jeszcze osaczoną z zalewy kukurydze, pozostałe ząbki czosnku i jeszcze gotować przez kilka minut.
    Na koniec doprawić ziołami i majerankiem i wymieszać około 3  łyżek koncentratu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *