Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser z dyni i nektarynek

Składniki:

  • 50 dkg miąższu z dyni
  • 2 nektarynki
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru

    Sposób przyrządzenia:
    Miąższ dyni i nektarynki drobno pokroić, podlać odrobiną wody, gotować mieszając przez około 15 minut, przetrzeć przez sito. Do chłodnej miazgi owocowej dodać żółtka jaj i cukier, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do miski z miąższem owocowym utartym z dodatkami, wymieszać. Kokilki do zapiekania nasmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, wypełnić miąższem. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *