Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z białej kapusty

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki smalcu
  • cebula
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • ½ szkl. bułki tartej
  • olej
  • ½ szkl. groszku
  • ½ szkl. kukurydzy
  • sól
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, które zalać wodą z dodatkiem kostek bulionowych i ugotować po czym ja odcedzić i zemleć.
    Następnie posiekaną cebulę przesmażyć na smalcu a gdy ostygnie dodać groszek, kukurydze, kapustę, jajko oraz mąkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawiać do smaku solą oraz cukrem.
    Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *