Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledziowe kotleciki Iwony

Składniki:

  • szklanka drobnej kaszy jęczmiennej
  • 40 dkg filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 3 jajka
  • 2 łyżki masła
  • pęczek zielonej posiekanej pietruszki
  • bułka tarta
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • sól, pieprz
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    W garnku ugotować kaszę jęczmienną z łyżką masła, na sypko i ostudzić. Cebulę i śledzie obrać i posiekać, dodać jajka i posiekaną zieloną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z uprzednio wyprażoną kaszą. Formować kotleciki, panierować w ubitym jajku i bułce tartej z utartym żółtym serem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złocisty kolor z obu stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *