Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego
- ½ kg pomidorów
- ½ kg czerwonej papryki
- 4 ząbki czosnku
- 1 litr bulionu warzywnego
- ostra papryka w proszku do smaku
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- 1 paczka pomidorowej zupy w proszku
- 25 dkg żółtego startego sera Gouda
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Pomidory umyć ,obrać, zmiksować .Paprykę umyć, osączyć pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać zeszklić na oleju razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać mięso, paprykę i pomidory. Wszystkie składniki smażyć około 25 minut. Przełożyć do garnka i zalać bulionem, dodać sproszkowaną zupę pomidorową, wymieszać. Zagotować doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać przyprawę chili według upodobania i posypać startym żółtym serem.