Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa na ostro

 

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
  • ½ kg pomidorów
  • ½ kg czerwonej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • ostra papryka w proszku do smaku
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 1 paczka pomidorowej zupy w proszku
  • 25 dkg żółtego startego sera Gouda
  • sól, pieprz do smaku

     

     

Sposób przyrządzenia:
Pomidory umyć ,obrać, zmiksować .Paprykę umyć, osączyć pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać zeszklić na oleju razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać mięso, paprykę i pomidory. Wszystkie składniki smażyć około 25 minut. Przełożyć do garnka i zalać bulionem, dodać sproszkowaną zupę pomidorową, wymieszać. Zagotować doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać przyprawę chili według upodobania i posypać startym żółtym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *