Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa Iwony

Składniki:
• 10 dkg selera naciowego
• 30 dkg pieczarek
• 2 średnie cebule
• 50 ml białego wina
• ½ litra bulionu warzywnego
• 4 łyżki śmietany kremówki
• 2 łyżki masła
• 3 łyżki sosu pieczarkowego proszku
• sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Grzyby umyć, oczyścić i pokroić plasterki. Seler umyć, pokroić na nieduże kawałki, cebulę obrać i drobno posiekać. W rondlu roztopić masło, podsmażyć cebulę na jasno złoty kolor, dodać grzyby i seler, podlać bulionem i winem i podgotować około 10  minut. Pod koniec gotowania wsypać sos pieczarkowy i doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać na talerzach i dodać łyżkę śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *